Uitstapjes in de omgeving van Casa Kakelbont

Uitgaansgelegenheden, bezienswaardigheden en restaurants in de buurt van ons vakantiehuis Casa Kakelbont in La Nucia en in de buurt van Benidorm, Altea, Albir en Calp in de Costa Blanca Spanje. U vind bij iedere vermelding indien van toepassing het adres en de bij behorende website. Veel plezier!

El Castell de Guadalest

In het binnenland tussen de badplaatsen Benidorm, Moraira, Calpe en Altea ligt in de bergen al meer dan 1000 jaar het oude dorpje Guadalest. Het dorpje is op een mooie manier helemaal in de rotsen geïntegreerd. Het Kasteel is jarenlang een verdedigingspunt geweest van de Moren tegen de Spanjaarden.

Ga naar de website

Adres:

Costera de Gabriel Miro
03517 El Castell de Guadalest,
Alicante, SpanjeRobin Hood Dinner-Show Spektakel


We zijn uitgenodigd in het kasteel van Nottingham, voor de proclamatie van Johannes als koning van Engeland. Vele ridders, waaronder Sir Robert de Locksley, vragen de koning om een handvest van vrijheden te ondertekenen dat rechten geeft aan zijn onderdanen. Dat wordt geweigerd en zij besluiten de koning niet te erkennen waarna de ridders van hun titel worden ontdaan. Hierna worden ze volgelvrij verklaard en de ridders krijgen een leider die bekend staat als Robin Hood.

Magic Robin Hood dinnershow Waar jij de hoofdpersoon wordt!

Ga naar de website

Adres:

Dino Park Algar

Het park is een uniek, leuk en educatief park in de fantastische omgeving van de botanische tuin Cactus d'Algar. Het staat in een gebied van 6 hectare waarop statische modellen en robotachtige dinosaurussen zich in een natuurlijke omgeving bevinden.
Het park heeft 30 opstellingen statische en robotachtige levensgrote dinosaurussen. De scènes worden vergezeld door natuurlijke decoraties, geluidssysteem en educatieve tekens

Ga naar de website

Adres:

Partida Segarra s/n,
Callosa d'en Sarrià (Alicante) Spanje


De watervallen bij Benidorm

Les Fonts d'Algar, gelegen op slechts 15 km van Benidorm is een mooi en beschermd natuurgebied. Het gebied loopt ongeveer 1.5 km langs de rivier de Algar, u ziet hier o.a de kalksteenrots en de spectaculaire watervallen die uit de rots ontspringen. U kunt hier een duik nemen in een van de verfrissende poelen van zuiver en kristalhelder water.

In de buurt vindt u o.a. parkeerterreinen, toiletten, eerste hulp, picknickplaats een vijftal restaurants waar u kunt genieten van de van de typische Spaanse keuken.

Gan naar de website

Adres:

Partida Algar
s/n 03510
Callosa d'en Sarrià (Alicante) Spanje


Aqualandia

Aqualandia is een groot waterpark voor de hele familie in Benidorm met meer dan 20 water attracties.

Ga naar de website

Adres:

Sierra Helada s/n
Rincón de Loix
03503 Benidorm (Alicante) Spanje


Mundomar

Mundomar is een dierenpark in Benidorm en perfect voor familiebezoek. Het park heeft verschillende soorten zoogdieren, vogels en reptielen, samen met verschillende shows en de mogelijkheid om te genieten van speciale ervaringen zoals zwemmen met zeeleeuwen of een dolfijn.

Ga naar de website

Adres:

C/ Sierra Helada s/n
03503, Benidorm (Alicante) Spanje


Terra Mítica

THEMA EN AVONTUURPARK

Ontdek oude mediterrane beschavingen in Terra Mitica, Benidorm, waar ons park je rechtstreeks naar de geschiedenis van Griekenland, Egypte en Rome zal brengen. Terra Mitica laat je genieten van de mooiste zomerdagen, met shows en attracties om je te prikkelen en te fascineren, terwijl je je adrenaline naar nieuwe limieten brengt.

Ben je klaar om de droom te leven?

Ga naar de website

Adres:

Partida del Moralet, s/n
03502 Benidorm (Alicante) Spanje


Terra Natura

Dierenpark met meer dan 1500 dieren van 200 verschillende soorten in Terra Natura Benidorm en meer dan 300 dieren van 50 soorten in Terra Natura Murcia

Terra Natura Murcia brengt je in de spannende Afrikaanse savanne en het Iberisch schiereiland. Bij Terra Natura Benidorm kunt u o.a.  Amerika, Europa en Azië bezoeken.

Ga naar de website

Adres:

TERRANATURA BENIDORM:
PARTIDA DE FOIA DEL VERDADER 1
03502 BENIDORM (ALICANTE) SPANJE

TERRANATURA MURCIA
C/REGIDOR CAYETANO GAGO S/N
30100 ESPINARDO MURCIA


Balcón del Mediterráneo Benidorm

Via een doolhof van straatjes kun je via de steile traptreden in de haven van oud Benidorm omhoog naar het Balcón del Mediterráneo. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht vanaf de kliffen over de zee en het oude en nieuwe gedeelte van Benidorm. In de buurt van het uitkijkplatform kun je ook heerlijk winkelen en eten.


Adres:

Plaça de Castelar 1
03501 Benidorm (Alacant) Spanje


Benidorm Eiland

Het Benidorm Eiland of het Pauweneiland genoemd, is een eiland tegenover de Spaanse badplaats Benidorm. Dagelijks bieden diverse bedrijven een boottocht aan naar dit eiland waar u het kunt bekijken of waar u watkunt  drinken in een restaurant met een mooi uitzicht op Benidorm.

Adres:

Trip te koop bij diverse winkeltjes in Benidorm.


La Creu de Benidorm

Heuvel met een groot kruis, bereikbaar per auto of te voet, met uitzicht op Benidorm en de zee.


Adres:

C. Taywan, 14, 03503 Benidorm, Alicante