Regio

La Nucia is een Spaans dorp waar u terecht kunt voor postkantoor, supermarkten, leuke restaurantjes of de grote markt op zondag. In de directe omgeving van La Nucia treft u het mooie pittoreske Altea alsmede Calpe met de opvallende rots in zee, de vissershaven met visafslag en heel veel visrestaurantjes.
 
Even verderop ligt het bij Nederlanders populaire dorpje Albir met voornamelijk laagbouwcomplexen, mooie uitgestrekte (kiezel)stranden, boulevard en vele terrassen en restaurantjes. Tien minuten verder ligt het altijd levendige Benidorm met de mooie boulevards, maar ook een zeer mooi berggebied direct achter Finestrat dat de gehele regio omsluit tot aan Jalon toe .
 
Het best bekend om de weg met de rotondes vanaf Benidorm omhoog richting La Nucia. Het zijn er vijf. Rotonde nummer 1 ligt bij het dorp La Nucia en de laatste, nummer 5 bij Benidorm.
 
Een grote publiekstrekker is de rommelmarkt die elke zondag op het industrieterrein van Alberca wordt georganiseerd. Met meer dan 900 kramen is er echt van alles te vinden.
 
De bekendste urbanisaties van La Nucia zijn, Barranco Hondo, Bello Horizont en El Tossal. Hier vind je vooral vrijstaande en geschakelde woningen.
 
Hielden de inwoners van La Nucia zich vroeger vooral bezig met het plukken van amandelen, mispels en olijven. Tegenwoordige is dat toch het toerisme geworden. La Nucia is dan ook erg in trek bij mensen van buiten Spanje. Maar liefst 43% van de ruim 15.000 inwoners is niet Spaans.
 
Het achterliggende berglandschap van La Nucia is imposant. Vanaf de berg Monte del Calvario is er een geweldig uitzicht over La Nucia, Altea, de baai van Altea en de stranden.
 

Regio