Huisregels vakantiehuis Casa Kakelbont

Van harte welkom in Spanje bij ons mooie vakantiehuis Casa Kakelbont! Hieronder wat info en huisregels:


Wij hopen en verwachten dat onze gasten voorzichtig met de spullen omgaan. Ongelukken kunnen altijd gebeuren, maar u dient de schade dan wel te vergoeden.

Onderstaande Huisregels maken deel uit van en zijn onlosmakelijk verbonden met de huur van dit huis. Afwijkingen of uitzonderingen op de regels zijn slechts geldig indien uitdrukkelijk schriftelijk hierop omschreven en goedgekeurd door verhuurder.

Wij hebben deze huisregels opgesteld om uw verblijf en buurtbewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Wij verzoeken u de privacy van hen te respecteren.

Afval

Langs de weg staan grote containers voor huisvuil. Hierin kunt u uw vuilniszakken deponeren, a.u.b. wel dichtbinden of knopen in verband met stankoverlast. De containers worden dagelijks geleegd.

Afwezigheid

Wij vragen u bij het verlaten van Casa Kakelbont:

• de zonwering en parasols in te trekken.
• alle schuifdeuren te sluiten en de beveiligingspin met borgpen te monteren
• de rolluiken te sluiten (mocht deze bovenin blijven hangen dan even meehelpen)
• de verlichting uit te schakelen
• te controleren of de airco uit staat

Alcohol en (soft)drugs

Alcohol misbruik en handel en gebruik van (soft)drugs zijn verboden.

Bedlinnen en handdoeken

Voor iedere persoon ligt er een set bedlinnen en handdoeken pakket gereed.

EHBO

In de televisiekast treft u een EHBO/BHV koffer. Deze is -indien nodig- uiteraard te gebruiken. Wel verzoeken wij u dringend om de gebruikte materialen weer aan te vullen, zodat ook volgende gasten bij noodzakelijk gebruik kunnen beschikken over de juiste middelen.

Eigenaars

In dringende situaties dient u zich te wenden tot de sleutelbeheerder (zie onder sleutelbeheerder). Indien noodzakelijk en/of in noodgevallen zijn de eigenaars ook te bereiken op  +3136130561.

Energie en waterverbruik

Elektra wordt op basis van verbruik doorberekend aan de huurder, € 0,35 per kwh. Het gebruik van water komt voor rekening van de eigenaars. Desondanks vertrouwen wij erop dat u verstandig omgaat met het verbruik van water en energie.

Geluidshinder

Wij verzoeken u geen overlast te veroorzaken richting andere huizen en buurtbewoners.

Een ieder dient zijn of haar geluidsapparatuur dan wel eigen instrumenten op een dusdanig geluidsniveau af te stemmen dat anderen daarvan geen hinder ondervinden. Tussen 20.00 en 09.00 uur dient het rustig te zijn. Met andere bewoners in de straat is afgesproken dat indien het geluidsniveau 's nachts niet wordt gerespecteerd, de eigenaar de politie kan bellen, om maatregelen te nemen. We hopen dat dit niet nodig zal zijn en dat iedereen zich respectvol gedraagt binnen de gemeenschap.

Handleidingen

Van alle apparaten en keukenapparatuur zijn handleidingen beschikbaar. Deze staan in de opbergmappen in de televisiekast. Gelieve na gebruik de handleiding weer op dezelfde plek terug te zetten.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Inchecken

Inchecken gebeurt altijd in overleg en kan vanaf 14.00. Gelieve de eigenaars ruim voor uw vertrek het vermoedelijke tijdstip van aankomst bij het appartement door te geven om niet voor onaangename verrassingen te komen. De eigenaar draagt zorg voor de aanwezigheid van de sleutelbeheerder op het door u genoemde tijdstip.

De gasten worden opgevangen door de sleutelbeheerder, die de sleutel overhandigt en met u het huis doorloopt en uitleg geeft over de warmwatervoorziening, airco, televisie en andere apparaten.

Indien u constateert dat er bij aanvang van de huurperiode iets niet naar behoren functioneert, meldt u dit dan direct aan de sleutelbeheerder. Deze kan dit dan misschien direct of op korte termijn verhelpen.

Internet

In het hele huis is Wifi beschikbaar. De wificode wordt u bij de ontvangst door de sleutelbeheerder overhandigd.

Keuken

De keuken is voorzien van een wasmachine, koel-/vriescombinatie, vaatwasmachine, oven en inductie kookplaat. Benodigde pannenset is hierop afgestemd.

Wij vragen u de kookplaat uitsluitend met een doekje met warm water af te nemen en geen andere schoonmaakmiddelen hiervoor te gebruiken.

Noodgevallen

Het algemene alarmnummer in Spanje is 112. Dit geldt natuurlijk alleen voor noodgevallen.

De Guardia Jacarilla (plaatselijke politie) is te bereiken onder nummer 0034 965 350 414

Onderaan het huisregelement treft u een lijst naar medische hulp (huisarts, tandarts en fysiotherapie) in of in de buurt van La Nucia, 

meer informatie via u ook via deze link:  Costa Blanca Informatie

Ontvangst- en eindcontrole

De kosten van ontvangst en eindcontrole door sleutelbeheerder worden als extra service aangeboden en komen voor rekening van de eigenaars.

Parkeren

Uw auto kunt u parkeren op het parkeerterrein met grind ondergrond links en rechts in de straat. Of op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen aan de weg. Voor de deur parkeren is in principe niet toegestaan en u parkeert hier op eigen risico, de politie controleert en bekeurd ook in de avond.

Roken

Roken is niet toegestaan in het appartement, behalve op de balkons en het terras. Hier staan asbakken ter beschikking. Pas a.u.b. op voor schroeiplekjes op de kussens van het terrasmeubilair; deze zijn zeer brandbaar.

Sanitair

Wilt u ervoor zorgen dat u geen etenswaren/vet/olie door de gootsteen of toilet spoelt, deponeert u deze a.u.b. in de vuilniszak.

Om verstopping te voorkomen verzoeken wij om geen doekjes, tampons of maandverband door het toilet te spoelen!

Schade en gebreken

U wordt aangeraden bij aankomst samen met de sleutelbeheerder het vakantiehuis en de inventaris goed te inspecteren op gebreken en tekortkomingen. Indien u schade of gebreken constateert moet u deze direct aan de sleutelbeheerder melden.

Huurders zijn aansprakelijk voor schade (ongeacht of deze per ongeluk of opzettelijk is aangebracht) aan eigendommen van de verhuurder of derden, die bij de huur zijn betrokken. Alle verlies door vermissing, breuk of schade aan het appartement, de inboedel of de extra voorzieningen moet door de huurder worden vergoed.

(Breuk-)schade aan de inventaris dient u zelf te vervangen, of wordt verrekend met de borg.
Schoonmaken

Er geldt een verplichte eindschoonmaak, waarvoor de huurder tot vier personen € 80,00 euro en vanaf 5 personen € 110,00 euro in rekening word gebracht. De was wordt door de sleutelbeheerder naar de wasserette gebracht (geen vrije keuze). De schoonmaakkosten worden vooraf samen met de huurprijs in rekening gebracht.

Sleutelbeheerder

Het sleutelbeheer, de verplichte eindschoonmaak en de was zijn allen in handen gesteld van uw contactpersoon ter plaatse de sleutelbeheerder.

Tuin meubilair, Stofzuiger en overige artikelen

Extra tuinmeubilair, parasols, stofzuiger, kinderbedje  en overige artikelen vind u helemaal beneden onderaan de trap.

Uitchecken

Het tijdstip van uitchecken op de vertrekdatum dient tijdig te worden doorgegeven aan de sleutelbeheerder, zodat deze samen met u het appartement kan checken op evt. schade en de sleutel weer in ontvangst kan nemen. U dient op de vertrekdag uiterlijk 10.00 uur de villa te verlaten zodat deze weer gereed kan worden gemaakt voor de volgende bezoekers.

Bij vertrek dient u:

• De afwas te hebben gedaan
• De bedden afgehaald te hebben (het vuile bad- en linnengoed graag in een van de badkamers verzamelen)
• Alle vuilnisbakken te hebben geleegd en het vuilnis naar de grote containers te brengen
• Het huis veegschoon achter te laten
• Geen etenswaren in de kasten achterlaten (deze kunnen het schoonmaken belemmeren en trekken mogelijk ongedierte aan!)
• Afwasmachine, koelkast en diepvries leeg achterlaten

Eventueel schade bij vertrek melden bij de eindcontrole door de sleutelbeheerder
Voor u vertrekt loopt u alles na of u niets vergeten bent om mee te nemen.

Wasgoed

Voor het drogen van wasgoed is een droogrek aanwezig deze liggen op het achterterras

Water

Het wordt ontraden om water uit de kraan te drinken. In de supermarkt kunt u voor weinig geld gezond drinkwater kopen.

Zwembad

Wij verzoeken u voor gebruik kennis te nemen van de aangegeven regels bij het gemeenschappelijke zwembad naast de trap bij de hoofdingang en deze op te volgen.
Tussen 22.00 en 08.00 uur  en tussen mag er geen gebruik worden gemaakt van het zwembad. Tijdens de siësta van 14.00 tot 16.00 s.v.p. geen herrie maken i.v.m. rusttijd buurtbewoners

Voor ieders gezondheid en veiligheid, mag er geen drank of voedsel meegenomen worden naar het zwembad.

Roken is bij het zwembad niet toegestaan.

Zowel de reserverings- en huurvoorwaarden als de huisregels kunt u nog eens nalezen op de website

Wij wensen u een zonnig, ontspannen en plezierig verblijf

René en Hanneke Verwijs de Lamboy